NOOIT ALLEEN!

Met bijna 100.000 vrouwen in 950 lokale groepen is Ferm de grootste vrouwenvereniging  van Vlaanderen.  Een sterk netwerk met een sterke traditie dat ook vandaag een meerwaarde betekent.  Samen maken we werk van een duurzame samenleving.


Kijk op www.samenFerm.be

Hallo dames,

Wat brengt 2021 buiten al de COVID- restricties van sociaal contact?

Wel,  niet alleen een vaccin maar ook leuke activiteiten.  Wij nemen onze voorzorgen en hebben afspraken gemaakt….. wij wachten op de beslissing van de regering of de leuke activiteiten al dan niet kunnen doorgaan.


Voor uw informatie: Ferm rekening BE 70 7341 8916 1325
Indien u meer inlichtingen wenst : Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.  02/269 95 30
Maria Luypaert 02/269 92 82, Luce Lemmens 02/269 99 58

Vergeet niet de website van FERM te raadplegen;  er staan veel nuttige tips en u vindt er tevens een samenvatting van al de voordelen van uw ledenkaart, laat u inspireren op SamenFerm.be

 

Programma FERM-Meuzegem 1/1/2021

 

Februari

1ste Verjaardag FERM zaterdag 6/2  : Tijd voor de appelbabbelbaktaart en de APPELBABBEL-campagne het ganse jaar door. ‘ FERM wil heel Vlaanderen overtuigen om regelmatig een appeltje de tijd te nemen voor elkaar.  Omdat we trots zijn op dit Belgisch product. Omdat we weten hoe belangrijk verbinding is.  En omdat we veel tussen onze vier muren zitten en toch maar een appeltje verwijderd zijn van elkaar.’

 

Online verkeersquiz 24/2 om 19u30 via ZOOM: in samenwerking met de Vlaamse Stichting Verkeerskunde. 25 vragen worden ons voorgelegd.  Samen met de deelnemers worden de antwoorden overlopen en bijkomende vragen zijn mogelijk. Inschrijven is nog altijd mogelijk via mail Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien..

Maart

Internationale vrouwendag 8 maart

Vanuit het aanbod 2021 van Ferm is er de film ‘Woman’ die,  in het kader van de Wereldvrouwendag online aangeboden wordt.

In 'Woman' vertellen 2.000 vrouwen uit 50 landen over emancipatie, moed, onderwijs, armoede, gerechtigheid, liefde, seksualiteit, moederschap … Een wereldwijd maar heel intiem portret over wat het betekent om vrouw te zijn. Met prachtige beelden van de wereldberoemde fotograaf Yann Arthus-Bertrand. Een sterke vrouwenfilm waar je nog lang over nakaart.

Vanaf 12/02 kun je bij Ferm een voucher aankopen (€5 voor leden, €7 voor niet-leden), zodat je de film gezellig thuis kunt bekijken, wanneer het je uitkomt. De film is beschikbaar van 1/03 tot 1/04.

Kijk hier voor meer info:  https://www.samenferm.be/vrije-tijd/activiteiten/film-woman/212481    

 

Workshop bloemschikken 29/3 om 19u30; het zou een mirakel zijn als deze workshop zou kunnen doorgaan: zeg nu zelf TULPEN KLEUREN DE LENTE , als dat geen mooi thema is! Bevestiging volgt als de workshop zou kunnen doorgaan.

April

Zondag 4 april om 10u zijn jullie allemaal uitgenodigd in de kerk van Meuzegem om het Paasfeest te vieren! (als het toegestaan is) Daarna kunnen de aanwezige kinderen jonger dan 12jaar paaseitjes zoeken in de tuin van de pastorij.

Indien er nog steeds COVID-restricties zijn en de viering niet kan doorgaan dan kunnen we ook niet  naar de paaseitjes zoeken! (hoe spijtig)

Mei

Kookworkshop op donderdag 6 mei  om 19u30  in ’t Ameuzement: speciaal voor de mannen: Wokken lekker en snel.  Een wok is onmisbaar in de eigentijdse keuken.  Je maakt er de heerlijkste gerechten mee, het gaat supersnel en de variaties zijn eindeloos.

Juni

Kookworkshop op maandag 14 juni om 19u30  in ’t Ameuzement: thema Streetfood.  De snelle hap van de foodtruck maak je gewoon zelf. Maak zelf je 'meals on wheels' met lekkere, verse ingrediënten en geniet van originele snacks uit het vuistje.

September

FLEURAMOUR  weekend van 24, 25 en 26/9 : een bloemenevenement van wereldformaat

 

Oktober

Pannenkoekenbak op zondag 3/10 vanaf 14u30: Wat gaat er boven een gistpannenkoek? Vertel het aan vrienden en kennissen als COVID het toelaat. Helpende handen zijn welkom maar daar later meer over.

samen met onze regio Hoppekouters organiseren we een uitstap. 25ste editie , we ontdekken een bloemenpracht ( 150 000 bloemen ) in een historische omgeving. Duizenden bloemen worden er verwerkt in creaties op topniveau.  Bloemenschikliefhebbers en bloembinders uit alle hoeken van de wereld vinden er mekaar.  Meer info zal  volgen.

Kookworkshop maandag 4/10  om 19u30 :Feestmenu’s 2021

Kom uit je kot op vrijdag 22/10 om 19u : gezellig samenzijn, na een apero samen rond de tafel gevolgd door bewegingsoefeningen….(hm, hm)voor alle leden en dames van Meuzegem.

Workshop bloemschikken op zaterdag 30/10 om 19u30: We maken samen een grafstuk in nagedachtenis van onze dierbare overledenen.

November

Aquagym, het is nu een traditie geworden dat we  in november van start gaan maar hopelijk komt Covid niet weer roet in  het eten gooien……. 

Verkeersquiz op vrijdag  19/11 om 19u30 in ’t Ameuzement deze keer….

December 

Workshop bloemschikken op maandag 20/12 om 19u30

De feesten komen eraan: met enkele basismaterialen tover je een feestelijk bloemenframe waar je lang van kunt genieten.

Laat je tijdens de workshop inspireren en leer je frame telkens weer opfleuren met wat de pluktuin of bloemenwereld elk seizoen biedt.

Omwille van de Covid-maatregelen zijn wij genoodzaakt om jullie stap voor stap te verwittigen als een activiteit kan plaatsvinden.

Al de activiteiten gaan door in “t Ameuzement , Meusegemstraat 84 te Meuzegem tenzij anders aangegeven.  Inschrijven voor elke activiteit blijft noodzakelijk .

De bijdrage voor elke activiteit is afhankelijk van de  gebruikte materialen en kan bijgevolg niet op voorhand bepaald worden. Wij wensen er nog aan toe te voegen dat al onze activiteiten openstaan voor iedereen en dat we een extra bijdrage van 3,00 € vragen voor niet-leden.  Wij staan open voor al jullie suggesties. 

Gerda,  Maria en Luce